dilluns, 30 de maig de 2016

Primera visita a Nules (28/05/2016)

Després de la primera visita que els veïns de Nules vam fer a la població de Nulles, des de la Corretjola teniem moltes ganes de rebre als veïns de Nulles al nostre poble. Vam contactar amb l'Ajuntament de Nules per a confirmar una data i preparar les activitats, i finalment vam elegir el 28 de maig de 2016. També mig centenar de nullencs van visitar el nostre poble. Alguns membres de la Corretjola i de l'Ajuntament els vam rebre a l'arribada, i junts vam anar cap a l'Estany de les Platges de Nules, on començava una jornada intensa de germanor entre les dues poblacions. A l'Estany ens esperava el biòleg de Nules, Ramón Saborit, que va explicar la història de l'entorn natural i algunes anècdotes. Vam anar a primera línia de platja a ensenyar-los les vistes, sobretot perquè vam pillar un dia càlid.

Després de la visita a les platges, vam posar rumb a l'entorn dels búnquers de la Guerra Civil, on el cronista oficial de la Vila, Vicent Felip Sempere, va fer una visita guiada i va explicar la història de Nules. Després la parada va ser Mascarell, on Vicent també va explicar la història del recinte emmurallat, i a la Plaça Major van poder gaudir de l'actuació de la Muixeranga de la Plana. Allí a Mascarell l'Ajuntament de Nules va organitzar un dinar de germanor entre els dos pobles, a la plaça de l'antiga escola, on els nullencs van poder menjar una bona paella. En finalitzar el dinar es van entregar obsequis i records entre els dos ajuntaments i la Corretjola. El dinar va finalitzar amb el so de la dolçaina i el tabal.

Per la vesprada vam anar a Nules, al Museu de Medallística, i la visita va finalitzar passejant pels carrers de la Vila. Una jornada molt intensa, ens van quedar per ensenyar moltes coses del poble.


Part de la corporació municipal de Nules i de Nulles
Xavi (alcalde de Nulles), Pedro Rubio (regidor d'associacions de Nules) i Joan Aguadé (regidor de festes de Nulles)
Visita als búnquers de la Guerra Civil 
Visita al nucli emmurallat de Mascarell
Exhibició de la Muixeranga de la Plana a Mascarell
Dinar de germanor a la plaça de l'antiga escola de Mascarell
Entrega d'obsequis entre les corporacions i la Corretjola
Corporació municipal de Nules i de Nulles, i Felipe representant Mascarell
Corporació municipal de Nulles i de Nules, i membres de la Corretjola
Nullencs al portal de València de Mascarell

Cap comentari:

Publica un comentari

Bateig del nou Gegant de Nules, a la Festa per la Llengua (06/04/2019)

El dia 6 d'abril de 2019 es va organitzar la Festa per la Llengua i el Nules Sona a la Plaça Major de Nules. Tota la jornada fou un...